A nem szokványos énekesi karriert befutott Felysa Szegeden született. Kilencévesen belép az iskolai kórusba és hegedülni kezd. Anyja jazzlemezei és különböző amerikai előadók – Barbara Streisand, George Gershwin – gyermekként nagy hatással vannak rá.
Érettségi után, a kultikus nyolcvanas évek végén felkérik énekesként, és tagja lesz a Munkahelyi Légkör nevű new wave-punk együttesnek, amellyel budapesti underground klubokban lép fel.
Közben filmprodukciós cégeknek kezd el dolgozni, majd 1993-ban megalapítja önálló filmgyártó cégét, mely azóta saját lemezkiadójaként is működik.
1996-ban részt vesz a Csinibaba című kultfilm készítésében, melynek zenei producere, és énekesként is bemutatkozik.
Négy dalt is elénekel a Csinibabában, (Valaki kell, Susu Bolondság), amelyet azóta is a magyar filmgyártás egyik legnagyobb sikereként tartanak számon. A hanganyag lemezen is megjelent, és az eladások alapján Felysa aranylemezes énekesnő lesz.
Ezek után profi énekképzésbe kezd, 10 évig tanul klasszikus és jazzéneklést. 2002-ben Gőz László (BMC) támogatásával elkészíti első mini jazz albumát a Silver Winters-t, amelyről kiváló kritikát kap Retkes Attila kritikustól, melyet követ a nem szokványos Gershwin feldolgozások nagylemez (BMC).
A lemezről készült Somebody Loves Me című videoklipben elsőként énekel itthon magyar énekesnő angol nyelven, a nem szokványos feldolgozás és videoklip elnyeri a legjobb videoklip djat, amelyet az akkoriban első hazai zenei tv csatorna a Z-Plusz (Viva TV) ítéli oda.
Több alkalommal is dolgozik együtt Tzumo Árpáddal, a zongorista-zeneszerzővel, aki a Monk Institute-on Herbie Hancock tanítványaként szerezte diplomáját. Közös munkájuk magyar vonatkozású anyaga, a 60-as évek szerelmes slágereinek jazz feldolgozása, „Szeretni bolondulásig” címmel jelenik meg 2008-ban.
Felysa 2004-ben költözik New Yorkba, hogy a nemzetközi zenei élet világából is meríthessen és más alkotói közegben is kipróbálhassa önmagát. Ahogyan ő fogalmaz: ” szerettem volna kipróbálni magam a komfortzónámon kívül is, és megtapasztalni meddig tudom önmagam határait feszegetni”.
New Yorki tartózkodása alatt születik meg a Jazz and High-heels live act projekt, ahol a jazzt elektronikus groove-okkal, élő DJ-vel kombinálja és ezzel a produkciójával fellép több new yorki klubban is.
Felysa egyedi stílusára nagy hatással vannak olyan meghatározó női előadók, mint Aretha Franklin, Janis Joplin, Donna Summer, Madonna vagy Blondie.
Tzumo Árpád mellett több hazai és nemzetközi zenésszel dolgozott együtt, úgy mint Arturo Stable, Edward Perez, Massimo Biolcati, Németh Ferenc, Christian Almiron, Brian McKenna, Doma Schrank, JDiggz, Oláh Kálmán, Fekete Kovács Kornél, Szakcsi Lakatos Béla Jr., Jónás Ákos, Pecek Andás, Bacsó Kristóf, Tűzkő Csaba, Erdélyi Péter, Németh Ferenc, és Borlai Gergő.
2012-ben kísérletező szándékkal angol nyelvű dance poplemezt készít Los Angelesben, Not Fragile címmel, ahol szövegíróként is bemutatkotik. Az album több dalából  hazai DJ-k közreműködésével több remix is elkészült. (Newik, Anorganik – Gabor Deutsch, Diet Candy)
Felysa 2012-ben végleg hazaköltözött, zenei karrierjét pedig szándékosan szüneteltette az elmúlt több mint 6 évben, amely időszakot az útkeresés és új előadói stílus keresés határozta meg.
Belső zenei világában a saját énekesi gyökereihez tér most vissza, ahol a soul, motown, blues és jazz a meghatározó stílusjegyek, mindez a mai hangzás.
Felysa 2018-ban új projekteken kezdett el dolgozni Tzumo Árpáddal, melynek első állomása a 2018 novemberében elkészült Érkezés című kislemez dal, melyből további remix verzió elkészítése is tervezett, ezt pedig egy új önálló nagylemez elkészítése követi majd 2019-ben.
Felysa legközelebbi élő fellépése Aretha Franklin emlékének adózik és 2018 december 1-én este 20.00 –tól a Fészek Klub színháztermében várható.
Diszkográfia
1996 Csinibaba – Filmzene (BMC)
1996 Silver Winters jazz minialbum ( BMC)
2002 Somebody Loves Me ( Gershwin feldolgozások ) (BMC)
2006 Far Away ( Argus Productions)
2008 Szeretni bolondulásig ( Argus Productions )
2012  Not Fragile ( Argus Productions )
2018 #Érkezés – kislemez ( Argus Productions)